ROMBOLJUK LE A HR TABUKAT☢️ sorozatunk 2. része:
‼️?Az állásinterjú IDŐPONTJA?‼️FIX DÁTUM
Ma az állásinterjú időpontját hoztam Nektek témaként, mert HR-es tapasztalataim szerint ennek tényét nem veszik komolyan a pályázók az álláskeresés során.
1️⃣. Amikor meghívást kapsz az állásinterjúra, akkor az egy FIX dátum. Nem lehet módosítani, máshová áttenni. Azért, mert az állásinterjú több szereplős folyamat, ahol az elfoglalt vezetőknek (pl. ügyvezető, osztály-, műszakvezető, HR munkatárs stb.) kell egy KÖZÖS dátumot találnia.
2️⃣. Ha álláskereső vagy, vagy munkahelyet váltanál, akkor az önéletrajzod elküldésével SZÁMÍTHATSZ(!) egy mielőbbi időpontra, amikor behívnak egy személyes bemutatkozásra.
3️⃣. Ha az önéletrajzodat e-mail-ben kérték és küldted el, akkor a Munkáltató, munkaközvetítő is elektronikusan (e-mail) fogja Veled tartani a kapcsolatot. Tehát: intenzíven figyeld ez e-mailjeidet ebben az időszakban, mert a meghívó bármikor megérkezhet.
4️⃣.Az állásinterjú időpontját írd be a naptáradba, akár, mint egy orvosi vizsgálatot. Ahogy azt sem, így ezt sem tudod módosítani. Neked kell ehhez alkalmazkodnod, ha álláskereső vagy.
5️⃣. Hiába írod le a meghívó válaszleveledben, hogy Te mikor érsz rá interjúra menni, ezt NEM TUDJUK FIGYELEMBE VENNI. Egyéni interjúk megszervezésére nincs lehetőség, csak kivételes esetben, vagy 2./3. fordulók során.
6️⃣. Előfordul olyan, hogy tényleg nem jó az interjú időpontja. Ezt jelezd az álláshirdető felé és kérd, hogy maradjon adattárban az önéletrajzod egy új időpont kijelöléséig.
⚓️Reméljük bejegyzésünkkel sikerült helyretenni az állásinterjú időpontjának kérdését. Ha maradtak még Bennetek kételyek a témát illetően, írjátok meg nekünk, szívesen segítünk!⚓️
Ajánljuk figyelmetekbe korábbi bejegyzéseinket, üres állásajánlatainkat, amelyet itt találtok:

?www.activehrc.hu?
?Sok sikert kívánunk Nektek az álláskereséshez!?