MEGJELENÉS? c. sorozatunk 2. része: A TETOVÁLÁS
Ismeritek Rick Genest-et? …és így: Zombie Boy? Mutatom a fotóját is. Ő volt az a kanadai srác, aki úgy döntött, hogy a testfelülete 98%-át tetoválás fedi. Nem is akármilyen!? Egy művészről, modellről van szó, aki másképp akart kinézni, mint egy átlagember. Ezt jelezte a kulturális szignállal, azaz a jelenleg a tetoválásával a világ számára.
Kupcsik Adrián az unokatesóm, festő szakon végzett a „Képzőn”, felesége, Kupcsik Zsuzsi illusztrátor, grafikus. Tetoválószalonjuk van Düsseldorfban. Testük teljesen mentes minden tintától… Beszélgettünk arról, hogy a szakmájukban vannak olyan tetoválások, amelyeket csak „job/carrier killer”-nek, azaz karriergyilkosnak hívnak. Ezek az ún. ruhán kívül (pl. arcon, nyakon, kézfejen stb.) látható jelzések.

?Szerintetek milyen benyomást keltenek a cégvezetőkben, HR-esekben a tetoválásaitok az állásinterjún?
?Milyen jelzéseket mutatnak a külvilág számára a testrajzaitok?
?Mit akartok vele kifejezni?
?Diszkréten eltakarjátok az állásinterjún vagy nyíltan megvillantjátok?
Munkaerő-közvetítéseim során időnként elvárás az a cégvezetők részéről, hogy látható helyen ne legyen a jelölteken tetoválás.

HR TANÁCS?: hasznos, ha a ruháddal, megjelenéseddel eltakarod a tetoválásaidat – főleg ha egy számodra fontos és/vagy vezetői állást szeretnél elnyerni. A tetoválás magánügy, főleg az üzleti életben.

?Van helye a tetkónak, ha pl. kreatív, modell, marketing, (online)média területekre pályázol.
(A kulturális szignál részt folytatjuk még más megjelenéssel kapcsolatos jelzésekkel.)

Azonban emiatt diszkriminálni bárkit is a munkaerőpiacon… balgaság lenne.
Egy Zombie Boyjal készült L’Oreal reklámfilmet osztok meg Veletek. Mert van, ahol van helye a tetkónak!?https://www.youtube.com/watch?v=_PSNWuROx9E