❗️SZÓLJ, HA NEM JÖSSZ! SZÓLJ, HOGY NE VÁRJUNK RÁD!❗️
Nagyon bosszús vagyok, mert a munkaerőpiacon bizonyos negatív jelenségekkel találkozom mostanában. Az egyik ilyenről szeretnék írni Nektek. Egyre többször tapasztaljuk cégvezető társaimmal, hogy az állásinterjúra – bár előzetesen akár többször(!) telefonon és e-mailben is egyeztetjük – a meghívott jelentkezőink nem érkeznek meg. A magam részéről HR-esként keresem ennek az okát. Kérlek segítsetek Ti is, hogy közösen gondolkodjunk. Veletek is előfordult már, hogy jelentkeztetek valahová és utána nem túl elegánsan nem jelentetek meg, PEDIG számítottak a jelenlétetekre?
▪️Tudtad, hogy ezzel rabolod a döntéshozók drága idejét?
▪️Tudtad, hogy ezzel azoktól veszed el az esélyt, akik tényleg szerettek volna részt venni az állásinterjún, de időpont hiányában nem tudtuk őket behívni?
▪️Tudtad, hogy ezzel valakitől elvettél egy esélyt?
▪️Tudtad, hogy ez nagyon illetlen dolog?
▪️Tudtad, hogy egy felnőtt ember vállalja a döntéseiért a felelősséget és telefonon, füstjelekkel vagy egyéb formában jelzi a távolmaradását?
✅Az interjú Rólad szól!✅ Kapsz 20-30-60 percet, hogy meggyőzz minket arról, hogy TÉGED keresünk az üres pozícióra. Add meg ezt az esélyt másoknak is, ha Téged nem érdekel a lehetőség. KÖSZÖNJÜK!
Hasznos információkat az állásinterjúra való felkészüléshez Active Blogunkon olvashattok, itt: http://activehrc.hu/activeblog/