Sorozatunk 3.,  befejező részében elérkeztünk az önéletrajz TÍPUSOKHOZ:

1️⃣ AMERIKAI típusú: klasszikus CV típus, ahol kronológiájában mindig az aktuálissal kezdjük és haladunk visszafelé az időben. Rendszerint a 2. részben ismertetett 4-es tagolást vesszük alapul a tartalmát illetően. Jól áttekinthető, szerkeszthető, logikusan követhető formátum.
2️⃣ EUROPASS: az EU-ban, több nyelven is elérhető formanyomtatvány, amely sok felesleges elemet tartalmaz és a nyomtatvány nehezen szerkeszthető. Javasoljuk, hogy a ki nem töltött részeket töröld a CV-ből, mert olyan látszatot kelt, mintha semmihez nem értenél. Nem a HR-esek kedvence. (www.europass.hu)
3️⃣ GERILLA önéletrajz: ezzel a formátummal igazán kifejezheted a személyiségedet! Formájának csak a kreativitásod szab határt. Bátran merd megmutatni, hogy mihez értesz és milyen szinten. Próbáld ki egyszer és sosem fogsz más formátumot használni. Ezzel biztosan behívnak majd állásinterjúra! (www.gerillaoneletrajz.hu)

A képek alapján kitalálod, hogy melyik CV típusról írtunk a bejegyzésben??
Számtalan kiváló lehetőséget találsz az Interneten, hogy akár sablonok segítségével alkosd meg a saját pályázatodat.

Küldd el számunkra az elkészült pályázatodat és segítünk korrigálni a hibás részeket. HR szemmel pillantunk rá a CV-dre!?

Ajánljuk figyelmedbe sorozatunk első két részét is, amely az önéletrajzok FORMÁJÁVAL és TARTALMÁVAL foglalkozik.